fbpx

Nivelten magneettikuvaukset ilman tehosteainetta Karelia Magneetissa

Tiesitkö, että 3 Teslan magneettilaitteella voidaan saavuttaa merkittäviä etuja nivelten magneettikuvauksissa verrattuna perinteisiin 1,5 Teslan magneettilaitteisiin?


1,5 Teslan laitteilla kuvattaessa joudutaan usein käyttämään gadolinium-tehosteainetta nivelensisäisesti kuvausta edeltävästi nivelen rustopintojen (labrum) vaurioiden selvittämiseksi. Toimenpide voi olla kivulias ja aikaa vievä. Lisäksi se rajoittaa potilaan toimintakykyä noin vuorokauden ajan. Ilman nivelensisäistä tehosteainetta 1,5 Teslan magneettilaitteella tehty kuvaus voi jäädä epädiagnostiseksi.


3 Teslan vahvuisen magneettikuvauslaitteen tarkkuus mahdollistaa nivelten kuvaukset nopeammin sekä kokonaan ilman tehosteainetta. Siitäkin huolimatta kuvaus 3 Teslan laitteella on jopa tarkempi kuin perinteisellä 1,5 Teslan magneettikuvauslaitteella tehty kuvaus, jossa on käytetty nivelen sisäistä tehosteainetta. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5811590/)

a) 1,5 T b) 3 T

Tyypillisiä kohteita, joissa 1,5 Teslan laitteilla tarvitaan niveleen pistettävä gadolinium-tehosteaine, ovat olkapää, lonkka ja ranne. Vaativan ja usein kivuliaankin nivelpiston suorittaa radiologian erikoislääkäri eli röntgenlääkäri, jolloin tutkimukseen pääsy voi viivästyä myös radiologisaatavuudesta riippuen.


Karelia Magneetissa tehdään 3 Teslan magneettikuvauslaitteella olkapään, lonkan ja ranteen alueen magneettikuvauksia joka arkipäivä. Tämän mahdollistaa Pohjois-Karjalan alueella ainoa 3 Teslan magneettilaitteemme. Tutkimuksen kesto nivelkuvauksissa on nopeimmillaan alle 15 minuuttia.

Voit tulla kuvauksiin minkä tahansa lääkäriaseman lähetteellä tai jopa ilman lähetettä. Tiedustele lisää numerostamme 044 7930 099 tai www.kareliamagneetti.fi

Jaa tarinamme

Ajankohtaista

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä