fbpx

Mammografia

Käytössämme on edistyksellinen ja luotettava 3D mammografialaite, joka voi auttaa löytämään pienimmätkin rintamuutokset.

Mammotiimi, Karelia Magneetti, Joensuu

Mammografia eli rintojen röntgentutkimus

Mammografiaa eli rintojen röntgentutkimusta käytetään rintarauhasten tutkimiseen, ensisijaisesti yli 35-vuotialla naisilla. Mammografiatutkimusta  täydennetään usein ultraäänitutkimuksella. Rintojen ultraäänitutkimus on ensisijaisesti käytettävä tutkintamenetelmä alle 35-vuotiaille sekä raskauden tai imetyksen aikana. Rintatutkimuksiin tulee hakeutua, jos rinnassa tai kainalossa tuntuu kyhmy, nännistä tulee poikkeavaa eritystä, rinnan iholla on punoitusta tai turvotusta, nänni tai iho alkaa vetäytyä tai rintaan tulee uusi kipuoire.

Ainoana toimijana Pohjois-Karjalassa käytössämme on rintojen 3D-mammografia eli tomosynteesikuvaus. Käytössämme olevilla tutkimusmenetelmillä rintasyöpä voidaan löytää huomattavasti aiemmin ja pienempänä kuin esimerkiksi sormin tunnustelemalla.

Hoitopolku Karelia magneetissa

1

Käyt lääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen mammografiaan tai rintojen ultraäänitutkimukseen. Voit varata ajan myös ilman lähetettä, jolloin lääkärimme arvioi tilanteesi ja tarvittaessa laatii lähetteen.

2

Varaat ajan tutkimukseen Karelia Magneettiin suoraan verkossa, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Voit tulostaa ja täyttää perustietolomakkeen.

3

Röntgenhoitaja kuvaa mammografian ja radiologian erikoislääkäri katsoo kuvat. Saat heti kuvauksen jälkeen arvion mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

4

Tarvittaessa radiologian erikoislääkäri tekee ultraäänitutkimuksen ja ottaa mahdolliset neulanäytteet. Kun tarvittavat tutkimukset on tehty, lääkäri tekee tutkimuksista lausunnon.

5

Tutkimusten tulokset voidaan toimittaa suoraan sinua hoitavalle lääkärille tai sinulle itsellesi. Tarvittaessa lääkärimme voi myös laatia sinulle lähetteen jatkohoitoa varten sairaalaan.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset halutessasi ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

6

Jos sinulla on hoitava lääkäri, palaat hänen vastaanotolleen kuulemaan kuvauksen tulokset.

Palvelut

Hinnoittelu

Alkaen 169€

Voit tiedustella hintoja ja kuvausten saatavuutta myös asiakaspalvelustamme puh. 044 7930 099

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

Mammografiasta usein kysyttyä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä