fbpx

Mammografia

Rintasyöpä on mahdollista löytää varhaisessa vaiheessa ja ajoissa mammografian eli rintojen röntgenkuvauksen avulla.
Karelia Magneetissa teemme rintatutkimukset viiveettä, modernilla laitteistolla ja pitkän kokemuksen tuomalla asiantuntijuudella.
Mammotiimi, Karelia Magneetti, Joensuu

Mammografia eli rintojen röntgentutkimus

Mammografiaa eli rintojen röntgentutkimusta käytetään rintarauhasten tutkimiseen. Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Siihen sairastuu vuosittain noin 5 000 naista. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. Rintasyövän riski suurenee iän myötä.

Rintatutkimuksiin tulee hakeutua esimerkiksi, jos rinnassa tai kainalossa tuntuu kyhmy, nännistä tulee eritystä, rinnan iholla on punoitusta tai turvotusta, nänni tai iho alkaa vetäytyä tai rintaan tulee uusi kipuoire.

Voit tulla meille myös ilman lähetettä, jolloin erikoislääkärimme arvioi tilanteesi ja laatii lähetteen tutkimukseen.

Rintojen ultraäänitutkimus

Mammografiatutkimusta täydennetään usein ultraäänitutkimuksella tai tomosynteesikuvauksella eli rintojen 3D -kuvantamisella. Täydentävien tutkimusten tarve määritellään jokaisen potilaan kohdalla yksilöllisesti.
Tutkimusmenetelmillämme rintasyöpä voidaan löytää huomattavasti aiemmin ja pienempänä kuin esimerkiksi sormin tunnustelemalla.

Alle 35-vuotiailla sekä raskauden tai imetyksen aikana rintojen ultraäänitutkimus on ensisijaisesti käytettävä tutkimusmenetelmä.

Laaja rintatutkimus

Koska osa rintasyövistä näkyy vain ultraäänitutkimuksessa, usein on tarpeen yhdistää ultraäänitutkimus ja mammografia. Laajassa rintatutkimuksessa suoritetaan sekä mammografiatutkimus että ultraäänitutkimus, jotta mahdollinen syöpä voidaan löytää luotettavammin.

Hoitopolku Karelia magneetissa

1

Käyt lääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen mammografiaan tai rintojen ultraäänitutkimukseen.

Voit varata ajan myös ilman lähetettä, jolloin lääkärimme arvioi tilanteesi ja laatii lähetteen.

2

Varaat ajan tutkimukseen Karelia Magneettiin suoraan verkossa, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Voit tulostaa ja täyttää perustietolomakkeen.

3

Röntgenhoitaja kuvaa mammografian ja radiologian erikoislääkäri katsoo kuvat. Saat heti kuvauksen jälkeen arvion mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

4

Tarvittaessa radiologian erikoislääkäri tekee ultraäänitutkimuksen ja ottaa mahdolliset neulanäytteet. Kun tarvittavat tutkimukset on tehty, lääkäri tekee tutkimuksista lausunnon.

5

Tutkimusten tulokset voidaan toimittaa suoraan sinua hoitavalle lääkärille tai sinulle itsellesi. Tarvittaessa lääkärimme voi myös laatia sinulle lähetteen jatkohoitoa varten sairaalaan.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset halutessasi ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

6

Jos sinulla on hoitava lääkäri, palaat hänen vastaanotolleen kuulemaan kuvauksen tulokset.

Palvelut

Hinnoittelu

Alkaen 189€

Voit tiedustella hintoja ja kuvausten saatavuutta myös asiakaspalvelustamme puh. 044 7930 099

Mammografia 189 €

Rintojen ultraäänitutkimus 254€

Laaja rintatutkimus (sisältäen mammografian ja ultraäänitutkimuksen) 279 €

Lisätietoa löydät hinnastostamme.

Voit tulla meille myös ilman lähetettä, jolloin perimme lääkärin arvioinnista ja lähetteestä 34,90 €.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

Mammografiasta usein kysyttyä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä