fbpx

Mammografia

Käytössämme on edistyksellinen ja luotettava mammografialaite, joka mahdollistaa rintamuutosten löytymisen ajoissa.

Mammotiimi, Karelia Magneetti, Joensuu

Mammografia eli rintojen röntgentutkimus

Mammografiaa eli rintojen röntgentutkimusta käytetään rintarauhasten tutkimiseen. Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Siihen sairastuu vuosittain noin 5 000 naista. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. Rintasyövän riski suurenee iän myötä.

Rintatutkimuksiin tulee hakeutua esimerkiksi, jos rinnassa tai kainalossa tuntuu kyhmy, nännistä tulee eritystä, rinnan iholla on punoitusta tai turvotusta, nänni tai iho alkaa vetäytyä tai rintaan tulee uusi kipuoire.

Mammografiatutkimusta täydennetään usein ultraäänitutkimuksella tai tomosynteesikuvauksella eli rintojen 3D -kuvantamisella. Täydentävien tutkimusten tarve määritellään jokaisen potilaan kohdalla yksilöllisesti. Tutkimusmenetelmillämme rintasyöpä voidaan löytää huomattavasti aiemmin ja pienempänä kuin esimerkiksi sormin tunnustelemalla. Alle 35-vuotiailla sekä raskauden tai imetyksen aikana rintojen ultraäänitutkimus on ensisijaisesti käytettävä tutkimusmenetelmä.

Voit tulla meille myös ilman lähetettä, jolloin erikoislääkärimme arvioi tilanteesi ja laatii lähetteen tutkimukseen.

Hoitopolku Karelia magneetissa

1

Käyt lääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen mammografiaan tai rintojen ultraäänitutkimukseen.

Voit varata ajan myös ilman lähetettä, jolloin lääkärimme arvioi tilanteesi ja laatii lähetteen.

2

Varaat ajan tutkimukseen Karelia Magneettiin suoraan verkossa, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Voit tulostaa ja täyttää perustietolomakkeen.

3

Röntgenhoitaja kuvaa mammografian ja radiologian erikoislääkäri katsoo kuvat. Saat heti kuvauksen jälkeen arvion mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

4

Tarvittaessa radiologian erikoislääkäri tekee ultraäänitutkimuksen ja ottaa mahdolliset neulanäytteet. Kun tarvittavat tutkimukset on tehty, lääkäri tekee tutkimuksista lausunnon.

5

Tutkimusten tulokset voidaan toimittaa suoraan sinua hoitavalle lääkärille tai sinulle itsellesi. Tarvittaessa lääkärimme voi myös laatia sinulle lähetteen jatkohoitoa varten sairaalaan.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset halutessasi ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

6

Jos sinulla on hoitava lääkäri, palaat hänen vastaanotolleen kuulemaan kuvauksen tulokset.

Palvelut

Hinnoittelu

Alkaen 179€

Voit tiedustella hintoja ja kuvausten saatavuutta myös asiakaspalvelustamme puh. 044 7930 099

Mammografiatutkimuksen hinnat alkaen 179 €

Laaja rintatutkimus (sisältäen mammografian ja ultraäänitutkimuksen) 269 €

Lisätietoa löydät hinnastostamme.

Voit tulla meille myös ilman lähetettä, jolloin perimme lääkärin arvioinnista ja lähetteestä 29,90 €.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

Mammografiasta usein kysyttyä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä