fbpx

Magneettikuvaus

Meillä Joensuussa pääset magneettitutkimuksiin nopeasti ja jonottamatta jopa samana päivänä lääkärin lähetteellä tai ilman. Meillä on Suomen edullisimmat 3T magneettikuvaukset.

Magneettitutkimus - Karelia Magneetti - Joensuu

3T Magneettikuvaus

Magneettikuvaus (MK/MRI) on erinomainen tutkimusmenetelmä sen kivuttomuuden, tarkkuuden ja turvallisuuden vuoksi. Magneettikuvauslaitteessamme on tavallista tilavampi 70cm aukko, joka vähentää ahtauden tunnetta. Koska magneettikuvauksessa ei käytetä ionisoivaa säteilyä, siihen ei liity säteilyaltistusta, kuten röntgenkuvauksissa. Magneettikuvaus perustuu radioaaltojen ja magneettikentän hyödyntämiseen yhdessä ihmisessä olevan veden kanssa.

Tutkimusvalikoimaamme kuuluvat mm. yleisimmät magneettitutkimukset kuten polven, nilkan, olkapään, selkärangan, kaularangan ja pään magneettikuvaus, sekä erityisesti käyttämäämme modernia 3 teslan kuvaustekniikkaa vaativa eturauhasen magneettikuvaus.

Huomioithan, että emme suorita magneettitutkimuksia henkilöille keille on asennettu sydämentahdistin.

Aivojen ja pään alueen magneettikuvaus
3T magneettikuvauksella on mahdollista erottaa vähäisetkin aivoverenkiertohäiriöiden aiheuttamat muutokset, aivokasvaimet ja Alzheimerin taudille tyypilliset rakenteelliset muutokset usein jopa taudin varhaisvaiheessa. Magneettikuvaus antaa lisätietoa, kun epäilyksenä on mm.
 • aivojen verenkiertohäiriöt
 • epäily Alzheimerin taudista tai MS-taudista
 • muistiongelmat
 • aivovaltimopullistuman epäily tai poissulku
 • epäily aivokasvaimesta
 • kuulon heikkeneminen
 • näköhäiriöt
 • pitkittynyt huimaus
 • pitkittynyt päänsärky tai rasituspäänsärky
 • pään vammojen jälkitilat
 • tinnitus eli korvien soiminen tai
 • aivolisäkkeen kasvaimet ja toimintahäiriöt.

419 €

OLKAPÄÄN MAGNEETTIKUVAUS
Olkapään magneettikuvaus on tarkin ja turvallinen kuvantamistapa selvittää olkapään seudun terveyttä ja toimintaa. Magneettikuva näyttää samalla kertaa sekä pehmytkudos- että luumuutokset toisin kuten esimerkiksi ultraäänitutkimus.

Usein olkapään magneettikuvaukseen hakeudutaan olkapään erilaisten kiputilojen ja vammojen seurauksena. Ongelmat ovat saattaneet syntyä äkillisesti vamman seurauksena, tai ajan kuluessa jatkuvan rasituksen myötä. Myös olkapään rajoittuneen liikeradan alkusyitä voidaan selvittää magneettikuvauksen avulla.

Yleisiä syitä olkapään oireilulle ovat esimerkiksi kiertäjäkalvosimen repeämät ja tulehdukset sekä erilaiset rustopintojen vauriot.

Leikkaushoitoa edeltää usein magneettitutkimus.

449 €

Ranteen tai käden magneettikuvaus
Magneettitutkimus on tarkin ja luotettavin kuvantamismenetelmä ranteen tai käden ongelmissa.

Tavallisimpia syitä hakeutua ranteen tai käden magneettikuvaukseen ovat tapaturmien ja urheiluvammojen aiheuttamat murtumaepäilyt ja ongelmatilanteet. Myös ranteen pitkittyneet kiputilat selvitellään usein magneettikuvauksella.

Ranteessa olevien nivelpintojen rustojen tila on luotettavasti arvioitavissa magneettikuvauksella. Ranteen jänteiden ja nivelsiteiden arvioinnissa magneettitutkimus onkin aina ensisijainen menetelmä.

Nivelreuman diagnostiikassa nivelten tulehdusmuutokset ovat myös varhaisvaiheessa todettavissa magneettikuvauksella.

449 €

Kaularangan magneettikuvaus
Tavallisimpia syitä hakeutua kaularangan magneettikuvaukseen ovat erilaiset niskan, pään ja yläselän alueen voimakkaat tai pitkittyneet kiputilat, huimaus, niskan virheasennot, välilevyjen pullistumat sekä nivelpintojen rappeumat.

Useasti myös käsien puutumista aiheuttavaa syytä voidaan selvittää kaularangan magneettitutkimuksen avulla.

Tulehdukselliset muutokset ja kasvaimet näkyvät myös luotettavasti alueen kuvauksessa. Leikkaushoitoa edeltää usein magneettitutkimus.

419 €

Lannerangan magneettikuvaus
Magneettikuvaus on tarkin ja turvallinen tapa tutkia lannerangan alueen terveydentilaa. Lannerangan magneettikuvauksella löydetään mm. lannerangan ahtaumia, välilevypullistumia sekä nikamien ja hermoston rakenteiden muutoksia. Iskiasoireet ja lannerangan ahtaumat ovat tyypillisiä magneettikuvauksella diagnosoitavia vaivoja.

Lannerangan magneettikuvaukseen hakeudutaan useimmiten mm. alaselkäkivun sekä pakaran/jalan puutumisen seurauksena.

Selkärankareuma näkyy myös magneettikuvassa vuosia aiemmin kuin röntgenkuvassa.

Leikkaushoitoa edeltää usein magneettitutkimus.

419 €

Koko selkärangan magneettikuvaus
Koko selkärangan MRI, Karelia Magneetti
Koko selkärangan ja selkäytimen magneettikuvaus on luotettava ja tarkka menetelmä, jos sinulla on oireita ja kipuja useammassa paikassa selkärangan alueella.

Kuvauksessa selkärangan lisäksi näkyy tarkasti myös koko selkäydin.

Yleisimpiä syitä koko selkärangan magneettikuvaukseen ovat mm. pitempään jatkuneet selkäkivut, MS-tauti epäily, murtumaepäilyt rangassa, selkärankareuma ja välilevyn pullistumat eli prolapsit.

Myös pakaraan sekä ala- tai yläraajoihin säteilevä kipu tai niiden puutuneisuus voivat johtua selkärangan alueen ahtautumista.

629 €

Vatsan alueen magneettikuvaukset
Vatsan alueen magneettikuvaus on hyvä ja turvallinen tapa selvittää vatsan alueen sisäelinten terveyttä ja ongelmatilanteita. Magneettikuvauksessa näkyvät tarkasti kaikki vatsan alueen sisäelimet kuten esim. maksa, munuaiset ja perna.

Magneettikuvausta käytetään yleisesti erilaisiin vatsan alueen oireiden ja sairauksien selvittämiseen ja diagnostiikkaan. Yleisimpiä syitä hakeutua vatsan seudun magneettitutkimukseen ovat esimerkiksi epäily vatsan elinten syöpäkasvaimista tai muista ongelmatilanteista. Pitkittyneet vatsakivut, närästys, sappikiviepäilyt sekä erilaiset suoliston ongelmat ovat myös tavallisimpia syitä vatsan magneettikuvaukseen.

Magneettikuvauksessa saadaan myös hyvin esiin esimerkiksi vatsa-aortan laajentuma.

alk. 529 €

Lantion ja lonkan magneettikuvaus
Lantion alueen ja lonkkakivun taustalla voi olla hyvin monia syitä. Magneettikuvaus näyttää tarkasti muutokset lonkan alueen rakenteissa. Esimerkiksi nivelrikko ei välttämättä näy alkuvaiheessa röntgenkuvassa lainkaan.

Lantion laajaan magneettikuvaukseen sisältyy Karelia Magneetissa aina kumpikin lonkka eli se on asiakkaalle hyvin kustannustehokas tutkimusmenetelmä.

Yleisiä syitä hakeutua lantion ja lonkan seudun magneettikuvaukseen ovat erilaiset virheasennot, vammat, nivelten naksuminen sekä nivelten tulehdustilat. Myös pitkittyneet kiputilat, sekä rasituskipu esimerkiksi kävelyssä ovat yleisimpiä syitä kuvauksiin.

449 €

ETURAUHASEN eli prostatan MAGNEETTIKUVAUS
3 T magneettitutkimuksen avulla eturauhassyöpä voidaan löytää jo hyvinkin varhaisessa vaiheessa, mikä parantaa taudin hoitomahdollisuuksia.

Suomalaismiesten yleisin syöpä on eturauhassyöpä. Siihen sairastuu vuosittain yli 5 000 miestä. Eturauhassyöpää pidetään usein vanhempien miesten sairautena, mutta se on myös työikäisten miesten yleisin syöpä. Sairaus on siinä mielessä petollinen, että se oireilee selvästi vain harvoin sairauden alkuvaiheessa.

Eturauhassyöpää epäiltäessä 3 T magneettikuvaus on ensisijainen ja luotettavin kuvantamismenetelmä sekä asiakkaalle helppo tapa saada selvyys eturauhasen terveystilanteeseen.

629 €

Polven magneettikuvaus
Polven magneettikuvaus paljastaa röntgenkuvausta huomattavasti tarkemmin rustovauriot (kuten nivelrikko), sekä erityisesti tulehdusmuutokset, nivelside- ja kierukkavauriot, jotka eivät näy röntgenkuvauksessa lainkaan.

Polven tapaturmissa ja vääntövammoissa helposti vioittuvat nivelkierukat ja ristisiteet näkyvätkin erittäin tarkasti magneettikuvissa.

Magneettikuvausta käytetään myös pitkittyneessä polvikivussa silloin, kun röntgenkuva ei ole selittänyt kivun syytä ja diagnoosia halutaan tarkentaa. Magneettikuvaus tehdään myös miltei aina ennen polven tähystysleikkausta selventämään tilannetta.

419 €

Nilkan ja jalkaterän magneettikuvaus
Magneettikuvauksella saadaan tarkka kuva nilkan ja jalkaterän nivelten, nivelsiteiden ja luuston terveydentilasta yhdellä kertaa. Myös pitkittyneet tulehdustilat näkyvät magneettikuvauksessa hyvin.

Tavallisimpia syitä hakeutua nilkan ja jalkaterän alueen magneettikuvaukseen ovat tapaturmien ja urheiluvammojen aiheuttamat ongelmatilanteet sekä näiden selvittely. Myös erilaiset kiputilat, kuten akillesjänteen tai kantapään pitkittynyt kipu ovat yleisiä syitä hakeutua magneettikuvaukseen.

449 €

Hoitopolku Karelia magneetissa

1

Halutessasi käyt lääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen magneettikuvaukseen

Meillä pääset tutkimuksiin myös ilman lähetettä.

Magneettikuvauksiin voit tulla myös suoraan fysioterapeuttisi ohjaamana tai suosituksesta.

2

Varaat ajan magneettikuvaukseen verkossa, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Voit tulostaa ja täyttää perustieto- ja esitietolomakkeet ennen magneettikuvausta.

Tulosta perustietolomake.

Tulosta esitietolomake.

3

Saavut paikalle 20 minuuttia ennen varattua aikaa. Jos sinulla ei ole mukana täytettyä esitietolomaketta, täytät sen saapuessasi. Hoitaja käy kanssasi läpi lomakkeen ja tutkimuksen kulun ennen magneettikuvausta.

4

Sinut kuvataan, radiologian erikoislääkäri tulkitsee kuvauksen ja laatii magneetti-kuvauksesta lausunnon.

5

Magneettikuvauksen tulokset voidaan toimittaa sinua hoitavalle lääkärille tai sinulle itsellesi. Tutkimustulokset valmistuvat yleensä seuraavaan arkipäivään mennessä.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset halutessasi ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

6

Mikäli tulit tutkimukseen lähetteen kanssa, palaat lähetteen tehneelle lääkärille kuulemaan kuvauksen tulokset.

Halutessasi voit varata ajan erikoislääkärillemme tulosten kuulemiseksi.

 

Kokovartalon magneettikuvaus

Kokovartalon magneettitutkimus (ns. whole-body MRI) koostuu useista yksittäisistä magneettikuvauksista, joiden perusteella rakennetaan kokonaisvaltainen kuva koko vartalosta. Tutkimuksella on mahdollista havaita muutoksia kehossa, esim. syöpiä, tulehduksia tai muita poikkeamia, jopa ennen kuin oireet tulevat esille.

Palvelut

Hinnoittelu

Alkaen 299€

Voit tiedustella hintoja ja kuvausten saatavuutta myös asiakaspalvelustamme puh. 044 7930 099

Meiltä Joensuussa saat Suomen edullisimman 3T magneettikuvauksen.

Kuvantamistutkimusten alkaen hinnat löydät hinnastostamme.

Magneettikuvaus voidaan suorittaa ilman lähetettä.

Lähete ei vaikuta tutkimuksen hintaan.

Magneettikuvauksiin voit tulla myös suoraan fysioterapeuttisi ohjaamana tai suosituksesta.​

Jos haluat, että lähetämme laskun magneettitutkimuksestasi suoraan vakuutusyhtiöösi, tarvitset maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltäsi.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

Magneettikuvauksesta usein kysyttyä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä