fbpx

Ultraäänitutkimus

Kokenut henkilökuntamme ja moderni laitekantamme takaavat sinulle yksilölliset, tarkat ja turvalliset ultraäänitutkimukset Joensuussa.

Ultraäänitutkimus - Karelia Magneetti - Joensuu

Ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimus on radiologian erikoislääkärin suorittama tutkimus, jolla selvitetään mm. vatsan alueen kipujen ja vaivojen syitä. Se on myös hyvä menetelmä kaulan alueen, kuten esimerkiksi kilpirauhasen ja imusolmukkeiden tutkimiseen sekä tuki- ja liikuntaelimistön, kuten vaikkapa olkapään ja lonkan vaivojen selvittelyssä. 

Ultraäänitutkimusta käytetään alle 35-vuotiaiden naisten ensisijaisena rintojen tutkimusmenetelmänä sekä täydentävänä tutkimuksena rintojen röntgenkuvauksen eli mammografian yhteydessä. Teemme ultraääniohjauksessa myös toimenpiteitä, kuten näytteenottoja, nivelinjektioita ja olkapään kalkinmurskauksia.

Ultraäänikuvaus on kivuton ja turvallinen tutkimusmenetelmä. Meille voit tulla ultraäänitutkimukseen myös ilman lähetettä. 

KAULAN JA KILPIRAUHASEN ULTRAÄÄNITUTKIMUS
Ultraäänitutkimuksella voidaan tutkia kaulan alueen ongelmia ja vaivoja. Se on potilaalle vaivaton ja nopea tutkimus.

Tyypillisimpiä syitä kaulan alueen ultraäänitutkimukseen hakeutumiseen ovat esimerkiksi kaulalla tuntuva patti, nielemisvaikeudet ja palan tunne kurkussa sekä epäily sylkirauhasten vaivoista, kilpirauhasen liikakasvusta tai kilpirauhassyövästä.

Radiologian erikoislääkäri voi ottaa tarvittaessa neulanäytteet samalla käynnillä.

Ultraäänitutkimukseen voit tulla samaan hintaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

299 €

Olkapään ultraäänitutkimus
Olkapään ultraäänitutkimuksella voidaan tutkia nopeasti ja kivuttomasti olkapään ongelmia ja vaivoja.

Ultraäänellä tutkittavia oireita ovat muun muassa olkapäässä tuntuva kipuilu, leposärky sekä olkapään toiminnalliset liikerajoitteet. Oireet ovat voineet syntyä esimerkiksi tapaturmaisesti tai ilman selkeää syytä.

Ultraäänitutkimukseen voit tulla samaan hintaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

279 €

Rintojen ultraäänitutkimus
Rintojen ultraäänitutkimus on turvallinen ja nopea tutkimusmenetelmä.

Ultraäänitutkimusta käytetään usein mammografian täydentävänä tutkimuksena. Alle 35-vuotiailla sekä raskauden tai imetyksen aikana rintojen ultraäänitutkimus on ensisijaisesti käytettävä tutkimusmenetelmä.

Rintatutkimuksiin tulee hakeutua esimerkiksi, jos rinnassa tai kainalossa tuntuu patti, nännistä tulee eritystä, rinnan iholla on punoitusta tai turvotusta, nänni tai iho alkaa vetäytyä tai rintaan tulee uusi kipuoire.

Ultraäänitutkimukseen voit tulla samaan hintaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

254 €

Vatsan alueen ultraäänitutkimus
Vatsan alueen ultraäänitutkimuksilla voidaan tutkia erilaisia vatsan alueen oireita ja ongelmia. Tutkimuksessa näkyvät esimerkiksi maksa, haima, sappirakko, perna, munuaiset, vatsa-aortta ja virtsarakko. Lisäksi ultraäänellä pystytään mittaamaan esimerkiksi eturauhasen koko sekä jäännösvirtsan määrä.

Yleisimpiä syitä vatsan alueen ultraäänitutkimuksiin hakeutumiseen ovat muun muassa epäselvät ylävatsan tai alavatsan kivut, nopea painonlasku, vatsan toiminnan ongelmat sekä epäilyt maksasairauksista tai syöpätaudeista.

Ultraäänitutkimukseen voit tulla samaan hintaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

alkaen
279 €

ALARAAJALASKIMOIDEN ULTRAÄÄNITUTKIMUS
Ultraääni on ensisijainen menetelmä alaraajalaskimoiden tutkimiseen. Se on potilaalle turvallinen, nopea ja helppo tutkimus.

Yleisin syy hakeutua alaraajojen ultraäänitutkimukseen on epäily alaraajan laskimotukoksesta. Tyypillisiä syvän laskimotukoksen oireita ovat kivulias turvotus koko jalassa tai pohkeessa, kivun pahentuminen kävellessä, särky levossa sekä kuumotus ja punoitus.

Riskitekijöitä syvään laskimotukokseen ovat muun muassa aiemmin sairastettu laskimotukos, äskettäinen leikkaus, vuodelepo tai pitkä paikallaan istuminen, raskaus, korkea ikä, tupakointi, kuivumistila sekä ylipaino. Myös tietyt sairaudet, syöpä- ja tulehdustaudit tai lääkkeet sekä hormonihoidot lisäävät veritulpan riskiä.

Ultraäänitutkimukseen voit tulla samaan hintaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

319 €

Hoitopolku Karelia magneetissa

1

Käyt lääkärin vastaanotolla ja saat lähetteen ultraäänikuvaukseen.

Meillä pääset tutkimuksiin myös ilman lähetettä.

2

Varaat ajan ultraäänikuvaukseen verkossa, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Voit tulostaa ja täyttää perustietolomakkeen.

Tulosta perustietolomake.

3

Radiologian erikoislääkäri tekee ultraäänikuvauksen sekä laatii kuvauksesta lausunnon.

4

Ultraäänikuvauksen tulokset voidaan toimittaa suoraan sinua hoitavalle lääkärille tai myös sinulle itsellesi.

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset halutessasi ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

5

Mikäli tulit tutkimukseen lähetteen kanssa, palaat lähetteen tehneelle lääkärille kuulemaan kuvauksen tulokset.

Palvelut

Hinnoittelu

Alkaen 254€

Voit tiedustella hintoja ja kuvausten saatavuutta myös asiakaspalvelustamme puh. 044 7930 099

Tutkimustemme lausunnot menevät omakantaan, josta pääset ne katsomaan ja tulostamaan. Omakantaan pääset tästä.

Ultraäänitutkimuksesta usein kysyttyä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä