fbpx

Teknologialla ja Tesloilla on merkitystä diagnoosin tekemisessä

Karelia Magneetissa on otettu käyttöön Pohjois-Karjalan alueella ensimmäinen 3 Teslan magneettikuvauslaite. Magneettikuvausten lisäksi asiakkaiden käytössä ovat röntgen- ultraääni- ja mammografiatutkimuspalvelut, kuten 3D-mammografialaite, jotka kaikki edustavat Siemens Healthineersin teknologista osaamista.

Karelia Magneetin toimitusjohtaja Rauno Hämäläinen kertoo, että panostaminen laitteiden laatuun oli alusta alkaen selvä.

– Perusteena oli ennen kaikkea lisäarvo potilaalle parempana ja tarkempana tutkimustuloksena sekä laajempana tutkimusvalikoimana. Tarjoamamme palvelun laatu on tiedostettu asiakkaidemme keskuudessa ja he ovat ymmärtäneet, että laitevalinnoillakin on merkitystä diagnoosin tasoon.

Myös henkilökunta, niin lääkärit kuin hoitajatkin ovat olleet erittäin motivoituneita uuden laitekannan kanssa. Lähettäviltä lääkäreiltä on tullut kiitettävää palautetta sekä kuvien, että diagnostiikan laadusta.

– Näitä seikkoja voi pitää kokonaisuuden kannalta merkittävänä kilpailuetuna ja mittareina. Siksipä voimmekin ilolla todeta: ”Karelia Magneetti näkee enemmän”, Rauno Hämäläinen jatkaa.

3 Teslan magneettikuvauslaite poistaa maantieteellistä epätasa-arvoa

Karelia Magneetista löytyy Pohjois-Karjalan ensimmäinen 3 Teslan magneettikuvauslaite. Laite on samalla Suomen ensimmäinen Siemens Healthineersin Lumina-magneettikuvauslaitteisto.

– Tähän saakka alueellamme on vallinnut diagnostiikassa epätasa-arvo. Kehitys on menossa muutenkin siihen suuntaan, että 1,5 Teslan magneettikuvauslaitteita korvataan 3 Teslan laitteilla, koska kuvanlaatu on niin paljon tarkempi ja parempi, valottaa tilannetta traumatologian ja ortopedian erl. dosentti Urho Väätäinen.

– Lyhyemmät kuvausajat, tarkempi kuvanlaatu ja isossa osassa myös invasiivisuuden väheneminen eli potilaalle ei tarvitse pistää esim. nivelensisäistä varjoainetta kuvan tarkkuuden parantamiseksi, ovat selkeitä potilaalle tulevia etuja, Väätäinen jatkaa. Lumina on käyttäjäystävällinen ja luotettava laite, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Tarkan kuvanlaadun lisäksi vasta markkinoille tulleessa laitteessa on tavallista tilavampi 70 cm kuvausaukko, joka vähentää ahtauden tunnetta. Asiakas voi kuunnella tutkimuksen aikana musiikkia, mikä monesti helpottaa kuvaustapahtumaan mahdollisesti liittyvää jännitystä. Magneettikuvauslaitteeseen on alkuvuodesta tulossa uudenlainen Innovision-viihdejärjestelmä, josta potilas voi katsoa kuvauksen aikana esimerkiksi elokuvaa – tai lapset piirrettyjä. Näytöltä voi myös seurata tarvittaessa tutkimuksen etenemistä. Miellyttävä asiakaskokemus ja luotettavat kuvaustulokset takaavat kokonaisvaltaisen laadukkaan lopputuloksen.

Rintojen 3D-mammografia mahdollistaa pahanlaatuisten kasvainten löytymisen entistä aiemmin

Karelia Magneetissa on käytössä 3D-mammografialaite, jossa on 50 asteen tomosynteesi yleisesti käytössä olevan 15 asteen sijaan. Täten laitteistolla on mahdollisuus erottaa pahalaatuiset pesäkkeet aiempaa paremmin, jolloin diagnostinen tarkkuus paranee.

– Muutos 15 asteen tomosynteesiin verrattuna on selkeä, kertoo radiologi Janne Leppänen. Potilas hyötyy diagnostiikan paranemisesta siten, että pahanlaatuiset kasvaimet löydetään aiemmin. Laitteessa on myös mahdollisuus varjoainemammografiaan, joka otetaan käyttöön myöhemmässä vaiheessa.

Rintojen diagnostiikassa hyödynnetään myös ultraääntä. Siemens Healthineersin vasta markkinoille lanseeraama ja Karelia Magneetin ensimmäisenä Suomessa käyttöönottama Sequoia-ultraäänilaite sopii erinomaisen kuvanlaatunsa ansiosta rintatutkimuksiin erittäin hyvin.

– Sequoissa on selkeästi panostettu laitteen helppokäyttöisyyteen. Käyttäjän on yksinkertaista tehdä omia esiasetuksia ja muokata niitä. Pinta-anturin uudenlainen muotoilu sopii ainakin omaan käteeni loistavasti, kertoo Leppänen lääkärin näkökulmasta.

Kaikki laitteet samalta toimittajalta

Karelia Magneetin avautuminen osui korona-aikaan, mutta onneksi sillä ei ole ollut vaikutusta aikatauluihin. Projektiin osallistui useita osapuolia rakentamisen ja siihen liittyvien suunnittelujen osalta. Aikataulu oli rakentamisen ja lopullisien asennuksien kanssa haastava, mutta kaikki meni hyvin ja aikataulut pitivät, asennusten osalta jopa hieman aikataulusta edellä.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä teknologiatoimittajan valintaamme, vaikka covid-19 onkin maailmalla vaikuttanut, ei se näkynyt Siemens Healthineersin lupauksissa tai toimituksessa. Kaikki meni kuten pitikin ja jopa ylitti odotukset, Rauno Hämäläinen kertoo.

Karelia Magneetin kaikki kuvantamisen laitteet ovat samalta toimittajalta. Ratkaisuun ei päädytty sattumalta.

– Projektikokonaisuudessa hankinnan toteuttaminen yhden toimittajan kanssa on sujuvampaa, kun ottaa huomioon aikataulutuksen, tietojen jakamisen sekä asioista, että tehtävistä sopimisen. Projektiin osallistui useita osapuolia ja kommunikointi laitetoimittajan kanssa oli sujuvaa, asiantuntevaa ja huomioon ottavaa. Myös mahdollinen hintaetu suuremman kokonaisuuden hankinnassa on huomattava. Laitteiden elinkaaren kannalta luotettava ja kokonaisuuden hallitseva toimittaja on edellytys toimivalle ja laadukkaalle palvelullemme, summaa Hämäläinen.

Jaa tarinamme

Ajankohtaista

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista ja LinkedInista. Ota kanavamme seurantaan ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista kuulumisistamme.

Ota yhteyttä